Tweede ZZP-Kleine ondernemersdag in gemeente Aalten

Aalten-Na het succes van vorig jaar wordt er donderdag 4 april wederom een ZZP-kleine ondernemersdag georganiseerd bij ‘t Romienendal in Aalten. Deze dag is bedoeld voor zowel ZZP’ers als kleine ondernemers die binnen de gemeente Aalten werkzaam zijn. Van 18.30 uur tot 22.00 uur worden de ondernemers geïnformeerd over diverse onderwerpen die voor hen interessant zijn. Natuurlijk is er ook uitgebreid de gelegenheid om te netwerken.

Het programma van de zzp-dag is zeer gevarieerd. Zo komen Gerbrand van Noort ( bedrijf C&ES ) en Daniëlle Radstake (bedrijf Mevrouw de Juriste ) om te vertellen hoe je jouw onderneming AVG proof kunt maken. Binnen deze workshop krijg je o.a. informatie over de juiste software tot voorkoming van boetes en van rechten tot de juiste versleuteling.

Onder de titel : “Starten met een onderneming of wil je een volgende stap maken” zal Stefanie te Beest (Arbeids- en organisatiepsychologe en eigenaar van Studio Werkplezier) alles uit de kast halen om tips & tricks, handvaten en inzichten voor te leggen aan mensen die een onderneming willen opzetten maar ook vastlopen in de bestaande onderneming. Interactief zullen de deelnemers aan de slag gaan.

Na de eerste editie van de ZZP-kleine ondernemersdag is een succesvol broodfonds opgericht waar tientallen ondernemers zich hebben aangesloten. Dit jaar zal onder het thema “Broodfonds vs. Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV)” een verdieping plaatsvinden. Sprekers Jurgen van de Kamp (onafhankelijk financieel advieskantoor Fivaris) en Jan Helmink (Ondernemer en penningmeester Broodfonds Achterhoek) zullen haarfijn uitleggen wat de voor-en nadelen zijn van een broodfonds versus AOV. Gezien de enorme belangstelling bestaat de kans dat er een tweede broodfonds in het leven wordt geroepen.

Bert Mateman ( Mateman advies & administratie ) pakt het thema “ Administratie is niet saai” op. Aan bod komen de volgende onderwerpen: Betaal ik niet onnodig veel belasting? Wat zijn mijn mogelijkheden als ondernemer voor de toekomst? Als ondernemer wil ik graag zicht hebben op mijn financiële situatie, maar ik er weinig omkijken naar hebben. Ben je al ondernemer of wil je een bedrijf starten, waar moet je dan rekening mee houden? Ga ik investeren of kom ik in aanmerking voor subsidies? Bert Mateman gaat je in zijn workshop wegwijs maken en geeft antwoord op deze ondernemersvragen.

Deze avond zal Frans Miggelbrink dagvoorzitter zijn en tevens columnist. Zijn levensmotto: geen dag hetzelfde. Een dagvoorzitter die elke zaal laat ontdooien om zo tot de gemeenschappelijke kern te komen.

Kortom voldoende onderwerpen die ZZP’ers en Kleine ondernemers zullen aanspreken en verder helpen. De organisatie van deze activiteit ligt wederom in handen van De Aaltense Uitdaging, Jarbon en de Talentverbinder . De deelname kost € 8,50 p.p. ( inclusief een kop koffie/thee) . Tickets zijn op deze website te bestellen.