Oprichting Broodfonds ZZP’ers en kleine ondernemers

Maandagavond 23 april 2018 zal er in Café Leuven te Aalten een initiatief tot oprichting van een Broodfonds worden georganiseerd. Initiatiefnemers zijn Richard Jongetjes ( talentverbinder) en Jan Helmink ( JARBON).

Aanleiding is de ZZP/Kleine ondernemers dag die vorige maand is gehouden en waaruit bleek dat veel ( startende) ondernemers behoefte hebben aan Broodfonds.

Een Broodfonds is een alternatief voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering, waarbij een zieke deelnemer een maandelijkse schenking ontvangt van de overige ondernemers voor maximaal 2 jaar. Daarmee heeft de zieke ondernemer een tijdelijk inkomen. Een Broodfonds is een zelfstandige vereniging die bestaat uit deelnemende ondernemers. Voor een deel zijn dit ZZP’ers met en zonder personeel, maar ook middenstanders of agrarische ondernemers. Het principe van een Broodfonds is gebaseerd op dat mensen voor elkaar zorgen en voor elkaar opkomen. Een coöperatief gedachtegoed.

Groot voordeel van dit alternatief zijn de lage(re) kosten en de eenvoud. Teveel ondernemers zijn niet of slecht verzekerd, dit kan dramatische gevolgen hebben op het moment “het fout gaat “.

Een groot aantal ondernemers uit Dinxperlo, Bredevoort en Aalten heeft zich reeds aangemeld voor deze avond. Belangstellenden kunnen zich opgeven via de mail:  info@zzpdag-aalten.nl onder vermelding van “broodfonds” en naam en telefoonnummer. De avond start om 19.30 uur met koffie en om 20.00 uur met de informatiereeks en het initiatief tot oprichting.

Locatie Café Leuven, Landstraat 9 te Aalten.

Vanwege onkosten wordt een entree gevraagd van € 2,50 p.p. ( gepast en contant) dit is inclusief de koffie.